Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Investering

Efter den initiala affärsutvecklingsprocessen är nästa uppgift att bestämma hur projektet ska drivas vidare. Många vill vara med och starta sitt eget bolag medan andra hellre vill sälja idén vidare. Vid bolagsbildning går LU Innovation, genom holdingbolaget LU Holding, ibland in som delägare.

För att vi ska investera i ett bolag måste det bedömas ha en stor tillväxtpotential och grunda sig på innovativ teknik eller nyskapande metoder. Dessutom ska forskaren eller forskarna bakom bolaget vara villiga att vid behov ta in externt kapital och komplettera teamet med ytterligare kompetenser. Som delägare erbjuder LU Holding:

Trovärdighet och tyngd

Lunds universitet är Sveriges största och starkaste universitet och kommer år efter år med på listorna över världens hundra högst rankade lärosäten. Att ha LU Holding som delägare ger både trovärdighet och tyngd – en styrka som kan vara värdefull, inte minst när man ska kontakta investerare och samarbetspartners. 

Administrativt och juridiskt stöd

Att ha ordning och reda är A och O i bolag. Under de första åren erbjuder vi hjälp med till exempel ekonomisk redovisning, grafiskt material och ett avtalspaket med alla de juridiska avtal som ett nystartat företag kan behöva. Läs mer om vilka juridiska avtal vi erbjuder.

Ägarkapital

Genom att vi investerar i bolaget visar vi att tror vi tror på det. Det gör det också enklare för andra investerare att följa efter och satsa pengar på idén. 

Operativt engagemang

För att bolagen ska få en trygg start på sin resa erbjuder vi också aktivt engagemang i form av styrelsekompetens, projektledning med mera. I de fall bolaget behöver extern styrelsekompetens kan vi i vissa fall täcka kostnader för arvoden. 

 

Kontakta oss om Investeringar

Frågor om bolagsbildning och investeringar?

Kontakta Christine Widstrand, vice VD och portföljansvarig 
christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se

Tel: 046-222 12 95 eller 0709-28 63 78