Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Strategiska innehav

Holdingbolaget LU Holding AB driver, och är delägare i, ett antal bolag som på olika sätt understödjer kommersialisering och nyttiggörande.

LU Bio

Investmentbolaget LU Bio grundades 2007 för att hjälpa nybildade företag inom biomedicin att etablera sig på marknaden. Verksamheten går i in med både kapital och expertis i tidiga skeden och har idag fyra bolag i sin portfölj. XImmune som ska ta fram botemedel mot den inflammatoriska reaktionen sepsis, Cantargia som utvecklar läkemedel mot leukemi, Follicum som utvecklar läkemedel mot håravfall samt MD Pharma som utvecklar behandling av muskelsjukdomar.

LU Bios webbplats 

 

LU License AB

Holdingbolagets helägda dotterbolag LU License AB kan hjälpa till att licensiera ut forskningsresultat till befintliga bolag på marknaden. Genom ett licensavtal kan du ge andra rätt att utnyttja din uppfinning eller forskningsresultat mot en avgift. Det kräver dock att du själv äger rättigheterna genom någon form av immaterialrättsskydd.

En licensaffär innebär förhandlingar och en hel del juridik, vilket gör att själva transaktionen ofta blir ganska komplex. LU License AB hjälper till med licensieringsstrategier och licensavtal. 

Kontakta christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand) för mer information.

 

Lunicore

Våren 2003 gjorde ekonomistudenterna Hampus Pihl och Johan Funnemark en undersökning om brister och förbättringsmöjligheter i utbildningen bland Lunds studenter. Studien visade att det fanns en stor brist på praktiska arbete och näringslivskontakter. Det blev startskottet för Lunicore – Lunds universitets studentkonsultbolag som erbjuder skräddarsydda konsulttjänster inom affärsområdena IT och management.

Lunicores webbplats  

 

Sigrun

Mjukvaruinstitutet Sigrun omvandlar forskningsresultat inom mjukvara till innovationer på marknaden. Det görs genom att forskare och deltagare från företag och myndigheter testar nya teknologier och utvecklingsprocesser i gemensamma projekt. Mjukvaruinstitutet har bland annat samarbetat med teknik- och systemutvecklingsföretaget Epsilon.

Sigruns webbplats 

 

 

Kontakta oss om Investeringar

Frågor om bolagsbildning och investeringar?

Kontakta Christine Widstrand, vice VD och portföljansvarig 
christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se

Tel: 046-222 12 95 eller 0709-28 63 78