Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Genom LU Innovation kan du få tillgång till kvalificerad juridisk expertis för att underlätta nyttiggörandet av dina forskningsresultat.

Vår jurist fredrik Engfeldt. Foto Johan Persson.

Forskningsresultat uppkommer ofta i samverkan med andra och det är därför viktigt att noggrant utreda de rättsliga möjligheterna till ett framgångsrikt nyttiggörande.

Det s.k. ”lärarundantaget” ger universitetsanställda forskare omfattande rättigheter till eget forskningsresultat, men det ställer även särskilda krav på den enskilda forskaren. Vår jurist kan guida dig igenom krångliga regler och avtal under innovationsprocessen. Typiska frågor rör exempelvis samäganderätt, dataskydd (GDPR) och sekretess.

Via vårt holdingbolag erbjuds du också ett paket med alla de juridiska avtal som ett nystartat bolag kan behöva, till exempel:

  • Kunskapsöverföringsavtal, som bland annat innefattar sekretess-, och licensavtal, liksom överlåtelseavtal av immateriella rättigheter (upphovsrätt, patent m.m.).
  • Anställningsavtal och konsultavtal, det vill säga avtal som reglerar villkoren för tillsvidareanställda, projektanställda och konsulter, samt aktieoptionsavtal för att knyta nyckelpersoner till företaget.
  • Bolagsavtal, som sätter ramarna för hur företaget ska skötas. Hit räknas till exempel aktieägaravtal, överlåtelseavtal av IP, styrelsens arbetsordning och vd:ns instruktioner. 
  • Andra avtal för att snabbt kunna komma igång med verksamheten.

 

 

Kontakta oss om juridiska tjänster

Har du specifika frågor kring ditt projekt, är det bäst att vända dig till din innovationsutvecklare i första hand. Vår jurist Fredik Engfeldt svarar gärna på generella frågor kring juridisk rådgivning.

fredrik [dot] engfeldt [at] innovation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 23, +46 703 87 49 46

 

Kontakta Christine Widstrand om du har frågor kring de avtal som LU Holding erbjuder. 

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 12 95, +46 709 28 63 78