Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

För ett jämställt och inkluderande innovationsstöd

I Lunds universitets värdegrund och strategiska plan är jämställdhet, mångfald och hållbar utveckling grundläggande delar för alla delar av universitetets verksamhet. Självfallet arbetar även Innovationsverksamheten för lika villkor för alla människor.

Louise Ögland diskuterar.

LU Innovation har sedan 2020 medverkat i det nationella utvecklingsprogrammet The Yes Way, som arbetar för ett jämställt, inkluderande innovationsfrämjande.

The Yes Way erbjuder praktiska metoder, program och verktyg som ska ge fler människor möjlighet att vara en del av samhälls- och teknikutvecklingen oavsett kön, bakgrund, ålder eller funktionsvariation. Något som i sin tur ger utrymme åt nya och olika innovativa lösningar, kompetenser och företagsformer. Vi har valt att vara en del av förändringen, för att jämställdhet, mångfald och inkludering inom innovation och företagande är viktigt för oss och för framtiden.

För oss innebär det att vi arbetar aktivt med att inkludera flera perspektiv i det vi gör – i allt från vår kommunikation och aktiviteter, till vårt innovationsstöd och bolagsbyggande. 

Vill du veta mer?

info [at] innovation [dot] lu [dot] se (Hör av dig!) Vi byter gärna tankar och erfarenheter om hur vi tillsammans kan bidra till ett inkluderande och jämställt innovationsstöd.