Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om LU Innovation

Vi skapar tillväxt av forskning
LU Innovations mål och ansvar är att genom framgångsrikt nyttiggörande av kunskap och forskning vid Lunds universitet bidra till en hållbar tillväxt i Sverige.

LU Innovation ska stimulera, stödja och synliggöra innovationer sprungna ur Lunds universitets forskning och utbildning. Våra tjänster är fritt tillgängliga för forskare och studenter vid samtliga fakulteter inom Lunds universitet.

En stödjande och en investerande del

LU Innovation består av en stödjande del och en investerande del. Den investerande delen är LU Holding AB (holdingbolaget). Dessa båda fungerar som en enhet med ett gemensamt uppdrag och en gemensam ledning. Verksamheten leds av innovationsdirektör Linus Wiebe som både är VD för holdingbolaget och chef för myndighetsdelen.

Holdingbolaget, LU Holding AB, ägs av svenska staten men förvaltas av Lunds universitet. Holdingbolagets uppdrag är att skapa nya bolag baserade på kunskap och forskningsresultat från Lunds universitet vilket bidrar till tillväxt och skapar sysselsättning i Sverige. Läs mer om LU Holding här.

Studentinnovation

VentureLab är en del av LU Innovation som riktar sig till studenter och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa studenter och nyexaminerade som som vill utveckla en affärsidé eller starta eget. VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och driver en studentinkubator på Ideon Agora.


Värd för strategiska program

Från LU Innovation drivs också projekt och program i samarbete med andra aktörer. Ett exempel är Innovationskontor Syd som är ett samverkansprojekt mellan högskolorna i södra Sverige. Ett annat exempel är Swelife som är ett strategiskt innovationsprogram som finansieras av Vinnova och koordineras från LU Innovation.

 

En del av sektionen FSI

LU Innovation ingår i sektionen FSI - Forskning, samverkan och innovation. Sektionen ger stöd till forskare, externa samarbetspartners och universitetsledning i frågor som rör forskningsfinansiering, finansiering via privata källor, koordinering av innovations- och samverkansprojekt, forskningskommunikation, utbildning på forskarnivå, licensiering och kommersialisering av forskningsresultat samt stöd i samverkansfrågor. 

 

 

 

LU Innovation
Besöksadress: Sölvegatan 16
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se