Från kunskap till nytta

På LU Innovation arbetar vi integrerat i strategiska forskningsområden som cancer och diabetes för att hjälpa forskare och studenter att omvandla forskningsresultat och idéer till nya produkter, tjänster eller metoder på marknaden. Tillsammans skapar vi framgångsrika samarbeten, licensaffärer och bolag som skapar nytta och tillväxt i samhället.

Vi erbjuder stöd till forskare i form av affärsutveckling, verifieringsstöd och marknads- och IP-screening. Genom Lunds universitets holdingbolag kan vi även arbeta operativt med att ta nya innovationer till marknaden – genom att ingå delägarskap i forskningsbaserade bolag eller hjälpa till att licensiera ut forskningsresultat till redan etablerade bolag.

Vi hjälper framtidens life science-bolag

Via LU Holding stöttar vi nybildade bolag såväl operativt som ekonomiskt, hjälper till med avtalsmallar samt bistår med styrelserepresentation. I vår bolagsportfölj finns idag över 25 forskningsbaserade life science-företag med stor potential att påverka framtida behandling och diagnostik.

Under Nordic Life Science Days finns både vi och flera av våra portföljbolag på plats, tillsammans med beslutsfattare inom biotech, pharma och medtech, investerare samt företrädare för såväl sjukvård som regional och nationell politik. Vill du veta mer om våra portföljbolag, eller är du kanske intresserad av att prata möjliga samarbeten? Kontakta oss gärna!

Christine Widstrand

Vice vd och portföljansvarig Life Science