Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Innovations Lunch Talks är en serie korta lunchföreläsningar om sådant vi ofta får frågor kring – och sådant som kanske känns lite utanför din comfort zone.

Kopparsticksbilder i collage på rosa bakgrund.

Här får du som jobbar eller studerar vid Lunds universitet veta mer om hur idé- och innovationsutveckling går till hos oss. Vi försöker förklara på ett enkelt sätt, så du behöver inte kunna innovations-lingot. 

Behöver verkligen alla idéer en affärsmodell? Hur kan jag testa min idé på ett enkelt sätt? Vad det finns för möjligheter att skydda min idé? Finns det pengar att söka? Och om jag ska starta ett företag, hur gör jag egentligen?

Vi snackar under tiden du käkar din lunch, och när du hunnit tugga klart är det fritt fram för frågor!

Våra Lunch Talks ges på engelska via Zoom. Öppet för alla, oavsett förkunskap!

 

LU Innovation Lunch Talks ges återkommande, missar du ett tema du är intresserad av kommer det säkerligen en ny chans inom en ganska snar framtid.


Aktuella tema:
 

Affärsmodell – vad ska jag ha det till?

Det där med att tänka på sin idé eller projekt i en affärsmodell kan kännas främmande. Vad är det egentligen? Vad är det inte? Och vad ska jag använda den till?

Vi guidar vi dig igenom business-snacket på vanligt språk och dyker ner i Business Model Blocks – en modell som är utmärkt för att visualisera och strukturera en idé, även i ett tidigt skede.

Nästa tillfälle höstteminen 2022

Pretotyping – så testar du din idé

De flesta nya produkter eller tjänster kommer att misslyckas, trots att det finns kompetens hos idéskaparna. Pretotyping är ett sätt att tänka och en samling olika verktyg och modeller som alla handlar om att bygga The Right It innan du bygger It right. Här får du en snabbkurs i vikten av att inte fastna i tankefällor och enkla sätt att testa en idé.

You fake it before you make it.

Nästa tillfälle höstteminen 2022

Så skyddar du din idé

Även om ditt mål kanske inte är att tjäna pengar din idé kan ett immaterialrättsligt skydd kan vara avgörande för att dina forskningsresultat ska ha en chans att göra skillnad riktigtVerksamheten inom akademin skiljer sig flera sätt från den i det privata. Skillnaderna gör att innovation, och särskilt de initiala delarna av en patentansökningsprocess, kräver en extra tanke

Häng med en genomgång av de viktigaste delarna!

Nästa tillfälle höstteminen 2022

Så finansierar du din idé

Pengar är sällan drivkraft bland de studenter och forskare vi möter, men oftast en förutsättning för att idéen ska kunna utvecklas. Det finns flera finansiella stöd för att kunna testa och verifiera innovativ potential eller växla upp verksamheten. Vi har koll de flesta, och vi har dessutom läst hundratals ansökningar. Här får du en överblick över tillgängliga finansiella stödoch en djupdykning i sådant värt att tänka när du skriver en ansökan.

Nästa tillfälle höstteminen 2022

Samarbeta med industrin – dos & don'ts

Forskningsresultat kommer ofta till i samarbete med andra. Det finna mycket att lära av industrin, men externa samarbeten kan också kännas svårt och krångligt. Här får du våra bästa tips för att skapa goda förutsättningar för fruktsamma samarbeten. Vi kommer också lotsa dig igenom frågor kring regler, avtal och rättigheter som ofta uppstår.

Nästa tillfälle höstteminen 2022

Att bygga bolag och ta in investerare

Kanske startar du ett bolag i ditt liv, om ens något. Vi har gjort det över 100 gånger, och bara de senaste åren har vi varit med och startat över 30 nya företag. Vi har samlat på oss en del bra tips när du startar och bygger ett bolag. Och hur funkar det egentligen att ta in investerare? Här ger vi vår bild av vad som är värt att tänka på.

Nästa tillfälle höstteminen 2022

Har vi missat något?

Har du fler förslag på ämnen att ta upp på våra lunch talks? info [at] innovation [dot] lu [dot] se (subject: F%C3%B6rslag%20Lunch%20Talks) (Hör av dig till oss.)