Program: Elevate – ta ditt startup till nästa nivå

Är du forskare eller student i slutet av dina studier? Har du ett startup som är förbi idéfasen och är redo att accelerera? LU Innovation och VentureLab har designat programmet Elevate för startups som är redo att satsa tid och engagemang för att bli investeringsklara.

Programmet är kostnadsfritt och består av lunchmöten, workshops, coachning och en kontorsplats i VentureLabs inkubator.

Höstens program pågår mellan 13 september och 14 december 2022.

Vi startar med en introduktionslunch den 13 september med en introduktionslunch. Därefter kickstartar vi programmet under tre eftermiddagar, 20-22 september (kl. 14.00-18.00), med workshops kring investerarens synvinkel på startups, samt börjar bygga ditt pitch deck.

Vi ses sedan en gång i veckan över lunchtid för att fördjupa dina kunskaper i relevanta ämnen med fokus på att skapa rätt förutsättningar för dialoger med investerare, finansieringsorganisationer och inkubatorer ­– för att ta ditt startup till nästa nivå.

Elevate kommer öka dina kunskaper inom:

• hur du skapar ett bra pitch deck
  • hur du bygger ett bolag och vad du ska tänka på gällande styrelse och aktiefördelning
  • juridisk rådgivning och hur du skyddar ditt bolag
  • praktiska aspekter av att driva ett bolag
  • hur du presenterar din marknad, konkurrens & affärsmodell
  • hållbarhet.

Du är redo för Elevate om:

• minst en i teamet måste vara student eller forskare vid Lunds universitet, nu eller under det senaste sex månaderna
  • du är redo att jobba heltid med ditt startup
  • du är förbi idéfasen
  • har validerat affärskonceptet (proof-of-concept)
  • har möjlighet att delta på majoriteten av programmets träffar.

Efter Elevate kommer du:

• ha ett färdigt pitch deck
  • ha pitchat för investerare
  • ha ökad kunskap kring vad som krävs för att få en investering
  • ha ökad kunskap kring praktiska aspekter av att driva ett bolag
  • ha ett utökat nätverk bestående av t.ex. investerare, affärsänglar och inkubatorer
  • vara redo att accelerera ditt startup.

Redo att accelerera ditt startup?

Nästa ansökningsperiod öppnar våren 2023.

Frågor om Elevate?

Kontakta innovationsutvecklare annika [dot] lindstrom [at] innovation [dot] lu [dot] se (Annika Lindström).