Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

ViscoSens

Viscosens logotyp och bild på ett bröd

 

Livsmedelsforskarna Christina Sköldebrand, Malin Sjöö och Elin Östman såg att personer som undviker kolhydratrika livsmedel går miste om viktiga fibrer och vitaminer. Forskarna fick då idén att ta fram nyttiga bröd som sänker blodsockret och utvecklade en mätmetod som förutspår hur de nya bröden påverkar konsumenternas blodsocker. Det blev grunden till bolaget Viscosens, som ska hjälpa bagerier att utveckla goda bröd som både är nyttiga och håller bodsockret i schack.

Läs mer på Viscosens webbplats

 

 

 

 

Kort om ViscoSens

Hjälper bagerier att utveckla bröd som sänker blodsockret.

 

Grundat av Christina Sköldebrand, Malin Sjöö och Elin Östman.

Portföljbolag sedan 2011.

 

Portföljansvarig LU Holding:

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78

LU Innovation
Besöksadress: Sölvegatan 16
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se