Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SB1 Pharma

 

sb1 pharma

 

SB1 Pharma är baserat på en patenterad teknik för att upptäcka aggressiva tumörer som antingen saknar eller har lägre nivåer av ett tumörsuppressorprotein som kallas SMARCB1 och som därmed kan behandlas med sk proteasomhämmare. Dessa tumörer behandlas i dagsläget med höga doser av kemoterapi och/eller strålning med allvarliga biverkningar och dålig prognos. Typerna av SMARCB1-negativa tumörer inkluderar många olika cancerformer, blant annat synovialt sarkom, Ewing sarkom och olika rhabdoida tumörer och flera av SMARCB1-negativa tumörer drabbar barn. Bolagets mål är att dagens behandlings-former skall kunna ersättas eller kompletteras med proteasomhämmare som kan förbättra behandlingsresultatet med färre biverkningar.

 

 

Kort om SB1 Pharma

Läkemedel för barncancer.

 

Portföljbolag sedan 2019.

 

Portföljansvarig LU Holding:

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78