Veg of Lund
Eva Tornberg, professor i livsmedelsteknik vid Lunds universitet upptäckte att ett protein från potatis kan fungera utmärkt som emulgeringsmedel och dessutom utan bismaker. Potatis sågs dessutom som en underutnyttjad proteinkälla och tillgången i närområdet är god. Med en patenterad emulsionsteknologi kan de producera näringsriktiga växtbaserade produkter, med lägre klimatavtryck och väldokumenterade hälsoeffekter.
Veg of Lund producerar vegansk potatismjölk under produktnamnet DUG.
Veg of Lunds webbplats
Läs mer
Kort om Veg of Lund
Vegetabilisk godhet i form av ett näringsrikt, mättande, allergenfritt och gott mellanmål – lättillgängligt för alla.
Grundat av Eva Tornberg.
Portföljbolag sedan 2016.
Portföljansvarig LU Holding:
christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78