Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Concidera Health

 

Concidera Health

 

Concidera Health (tidigare Cicada Health) utvecklar webbaserade beslutsunderlag som läkare ska kunna använda för att förbättra uppföljningen av tidigare barncancerpatienter när de senare i livet riskerar att drabbas av sena biverkningar av sin cancerbehandling. Baserat på den stora mängd data som finns i olika svenska vårdregister och annan tillgänglig information har bolaget utvecklat verktyg för att vårdpersonal för att få en samlad bild av de behandlingarna som patienten hade i barndomen. Dessutom kan de med hjälp av AI upptäcka mönster och samband mellan barncancerbehandlingar och andra faktorer. Med dessa som utgångspunkt kan vården erbjuda exempelvis tätare kontroller för personer som har större risk att drabbas av en allvarlig medicinsk händelse. 

 


Läs mer

Kort om Concidera Health

Möjliggör och optimerar medicinsk uppföljning efter barncancer.

 

Grundat av Helena Linge och Thomas Wiebe.

Portföljbolag sedan 2018.

 

Portföljansvarig LU Holding:

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78

Forskarna Helena Linge och Thomas Wiebe har bildat bolaget Concidera Health tillsammans med LU Holding, som går in med k...