Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Business Track

Är du forskare vid Lunds universitet med en vetenskapsbaserad idé eller upptäckt?  LU Business Track är för dig! Driv framgångsrik kommersialisering av din forskning och kunskap – med hjälp av LU Innovation och LU Holding.

 

Skapa skillnad genom din forskning

LU Business Track erbjuder allt som behövs för att du ska kunna lösa problem och göra skillnad i människors liv genom kommersialisering.

Du är experten på din forskning – och vi är experter på kommersialisering. Allt du behöver är en upptäckt eller ett unikt resultat, och vi ser till att du har resten på plats för att göra skillnad. Med ett team från LU Innovation och LU Holding som har expertis i att starta och skala ett företag, industriell expertis för att konstituera en styrelse, drivna entreprenörer för att komplettera grundarteamet, samt investeringar och finansiering kan du styra kommersialiseringsprocessen och ta ut dina idéer på marknaden på dina egna villkor.

Med LU Business Track får du tillgång till de resurser och stöd som behövs för att förvandla din unika forskning och kunskap till framgångsrika, internationella tillväxtföretag. Vårt mål är att påskynda och underlätta vägen från forskning till samhällelig påverkan.

En erfaren partner

Med LU Business Track får du en konkurrensfördel. Du får en partner, rådgivare och investerare vid din sida som guidar dig genom processen att starta och skala ett företag. Tillsammans med lokala inkubatorer som Ideon Innovation, Smile och Minc, samt branschexperter och investerare ser vi till att du får de bästa förutsättningarna att växa. Vi har en erfarenhet av att skapa framgångsrika företag från världsledande forskning och har hjälpt till att starta närmare 150 företag vid Lunds universitet.

Redo att växa?

Låt inte din forskning samla damm. Utforska hur du omvandlar din forskning till effekt med LU Business Track!

Kontakta oss på info [at] innovation [dot] lu [dot] se för att lära dig mer om hur vi kan skräddarsy LU Business Track efter din forskning och dina behov.

LU Business Track erbjuder

Tillväxt

Erfarenhet inom innovation, affärsutveckling och företagstillväxt – vårt team från LU Innovation och LU Holding kommer arbeta för att säkerställa ditt företags utveckling och framgång.

Struktur

Vi hjälper dig att bilda en styrelse med rätt erfarenhet. Vi guidar dig genom de juridiska delarna, stöttar dig i IP-frågor, ser till att administratören är på plats och marknadsför ditt företag.

Nätverk

Vi har ett stort nätverk av industriell expertis från inom din bransch, styrelseledamöter och investerare. Om du vill fortsätta i akademin hittar vi en VD för att driva företaget.

Investeringar

För att komma igång snabbare kan du få mjuk finansiering upp till 700 000 kronor och eget kapital upp till 2 miljoner kronor. Utöver det vi sätter vi dig i kontakt med investerare.

Vad andra säger

Heiner Linke

Det var mycket värdefullt att rådgivare från LU Innovation och LU Holding var med oss ​​hela vägen från en inledande diskussion om idén, genom hela patentprocessen, till praktiskt stöd med att starta företaget, få en styrelse på plats och leda styrelsen i de första månaderna.

Heiner Linke, medgrundare Aligned Bio

Cristiana Pires

LU Innovation utmanade våra antaganden. I början tänkte vi som forskare – nu tänker vi som entreprenörer också. Den hjälp vi fick från LU Holding var ovärderlig, den hjälpte oss att samla in 6 miljoner euro i startkapital från några av de bästa europeiska riskkapitalbolagen.

Cristiana Pires, medgrundare Asgard Therapeutics

Christian Gehrmann

Vi hade en lovande teknisk lösning som ett resultat av vår forskning, men vi saknade personer med intresse och möjlighet att kliva in som VD. LU Holdings omfattande nätverk gjorde det dock möjligt för oss att hitta en mycket lämplig VD att ta på sig rollen och skaffa det nödvändiga riskkapitalet.

Christian Gehrmann, medgrundare Quritis

Hör av dig!

Har du några frågor om LU Business Track? 

Skicka ett mail till info [at] innovation [dot] lu [dot] se.