Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

För studenter

Vi finns till för att stödja Lunds Universitets studenter i arbetet med att utveckla och kommersialisera affärsidéer. VentureLab är vår studentverksamhet och hit kan du vända dig för att få hjälp och stöd i utvecklingen av din affärsidé.

Förverkliga dina idéer


VentureLab är en del av LU Innovation som arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa studenter och nyexaminerade som funderar på att starta eget.

För dig som student är det i de flesta fall VentureLab du bör vända dig till för att få hjälp och stöd i utvecklingen av din affärsidé. Sedan starten 2001 har VentureLab hjälpt tusentals studenter att gå från idé till verklighet genom att erbjuda:

  • inspirationsaktiviteter såsom events, föreläsningar och workshops
  • gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling
  • möjlighet till gratis kontorsplats i vår inkubator på Ideon Agora.

 

VentureLab finns till för alla studenter, oavsett vilken utbildning du läser och oavsett hur långt du har kommit i dina studier (upp till ett år efter examen). Det spelar ingen roll vad du har för idé, om du funderar på att erbjuda en ny tjänst eller en ny produkt. Du kanske bara är nyfiken på entreprenörskap eller vad det innebär att starta eget? 

Läs mer på VentureLabs webbplats »

Funderar du på patent?

I vissa fall kan studenter också få hjälp genom LU Innovations affärsutvecklare, särskilt om du behöver hjälp med att ansöka om patent för att skydda din idé. För att komma i kontakt med oss ser vi gärna att du först kontaktar VentureLab som sedan kan hänvisa dig till rätt person när det finns ett behov av denna typ av affärsrådgivning.

Leapfrogs

Utöver affärsrådgivning har du som student också möjlighet att få ekonomiskt stöd för utvecklingen av din affärsidé genom Leapfrogs. Varje sommar/höst ger vi ett antal studenter möjlighet att arbeta med sina idéer på heltid i tre månader, då vi ger dem ekonomiskt stöd motsvarande summan för CSNs studiemedel under samma tid.

Leapfrogspengarna är öppna att söka för studenter vid alla fakulteter vid Lunds universitet, samt vid andra universitet och högskolor i Skåne och Blekinge. Du söker till Leapfrogs under våren för att arbeta med din idé under sommar eller höst samma år.

Läs mer på Leapfrogs webbplats »

Leapfrogs på facebook

 

 

Kontakta oss

VentureLab finns till för alla studenter, oavsett vilken utbildning du läser och oavsett hur långt du har kommit i dina studier (upp till ett år efter examen). Det spelar ingen roll vad du har för idé, om du funderar på att erbjuda en ny tjänst eller en ny produkt.

Du kanske bara är nyfiken på entreprenörskap eller vad det innebär att starta eget? Oavsett så är du varmt välkommen att kontakta oss!

 

VentureLab på Facebook

LU Innovation
Besöksadress: Sölvegatan 16
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se