Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Xenergic skriver storkundsavtal

Xenergic logotyp och illustrativ bild.

LU Holdings portföljbolag Xenergic har tecknat ett viktigt avtal med Bosch Sensortec. Xenergic utvecklar små, strömsnåla datorminnen som Bosch Sensortech valt att använda i sina sensorer till elektronikprodukter.

Xenergics minnen, SRAM, är en typ av datorminne som bland annat används som cacheminne för att temporärt lagra filer och snabba upp beräkningarna i högpresterande mikroprocessorer. De är små och väldigt strömsnåla och kan användas i en rad olika uppkopplade prylar med betydligt längre batteritid som största vinst.

– Det är ett stort tryck på att minska energiförbrukningen på vår typ av minnen. Vårt minne kan ge 70-90 procent lägre energiförbrukning på hela kretsen då vår design möjliggör att även logiken på kretsarna drar mindre energi, säger Babak Mohammadi, vd och medgrundare av Xenergic till Rapidus.

Bosch Sensortech, dotterbolag till det globala elektronikbolaget Bosch, är en av de ledande leverantörerna av MEMS-sensorer, mikroelektromekaniska system. Det är i dessa sensorer, som t.ex. känner av ljus, rörelse och position, som Xenergics minnen ska användas.

För Xenergic väntar nu en intensiv tid, där de hoppas kunna ta in mer kapital och öka expansionstakten.

–  I och med den här kundordern från ett av de största bolagen inom sitt segment kan vi gå vidare med att öka vår försäljningsorganisation. Generellt har hårdvara mycket längre ledtider till marknaden än mjukvara, men vi har kortat ledtiden markant, säger Anders Berglund till Rapidus.

Xenergic grundades 2017 av Babak Mohammadi, Anders Berglund och LU Holding. Idag är de runt tio anställda och bland delägarna finns också Almi Invest och finansmannen Johan Qviberg.

För mer information, se Xenergics webbplats eller kontakta erik [dot] larsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Erik Larsson), portföljansvarig på LU Holding.