Vi söker affärsutvecklare

Vill du jobba med att omvandla forskningsresultat till nya framgångsrika produkter, tjänster och metoder? Just nu letar vi efter en Affärsutvecklare med inriktning Teknik och Naturvetenskap.

LU Innovation är Lunds universitets innovationsverksamhet. Vi hjälper studenter och forskare vid universitetet att omvandla idéer och forskningsresultat till nya produkter, tjänster eller metoder. Vår uppgift är nämligen att se till att kunskap och forskningsresultat från universitetet kommer samhället till nytta.

Genom att verka för en innovativ kultur, inspirera till entreprenörskap, utveckla projekt tillsammans med studenter och hjälpa till att starta och investera i bolag sprungna ur Lunds universitet, bidrar vi till en hållbar tillväxt i Sverige. 

Välkommen till en arbetsplats med höga ambitioner där vi tar ansvar och hjälper varandra för att tillsammans nå våra uppsatta mål.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig medspelare i innovationsarbetet vid Lunds universitet, med huvudsakligt fokus på den forskning som bedrivs inom teknik och naturvetenskap.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att bidra till skapandet av en varaktig innovations- och kommersialiseringsstruktur i universitets forskningsmiljöer, inkl. processer och verktyg för screening av potential, styrning av projekt, identifiering av kunder och samarbetspartner, sammansättning av team, marknadsverifiering, och även licensiering, bolagisering och kapitalanskaffning. Du kommer också̊ ha en viktig roll i att katalysera samverkan mellan akademi och industri i samarbete med de olika science parks, inkubatorer och innovationsaktörer.

Som medlem i Tech-gruppen kommer du också att arbeta och stödja dina kollegor med en del breda och varierande projekt och bidra till gruppens- och verksamhetens utveckling.

Du är en del av LU Innovation och du har tillgång till den kompetens, verktyg och medel som behövs för att utveckla affärer. Som affärsutvecklare kommer du att ha en central roll i att säkerställa att kommersialiseringsprojekt som startas blir framgångsrika. Du arbetar med hela processen: identifiera och etablera samarbeten, planera och koordinera projekten samt bevaka att tidsplaneringen följs – allt med syftet att projekten ska leda till ett lyckat nyttiggörande eller en lyckad kommersialisering.

Forskningen inom teknik bedrivs inom flera av universitetets fakulteter i Lund. Du kommer att ha arbetsplats på LU Innovation samt ute i verksamheterna för att säkra den nödvändiga närheten till forskarna.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av forskning inom teknik och/eller naturvetenskap samt flera års dokumenterat erfarenhet av att utveckla och driva affärer inom dessa områden. Det är meriterande med erfarenhet av innovation i tidig fas, entreprenörskap, start-up samt att ha drivit eget bolag.

Som person har du integritet, är flexibel, har en hög social kompetens och kan lätt anpassa dig till olika miljöer och kulturer. Du skapar resultat och trivs med att arbeta självständigt men är samtidigt en teamorienterad människa och har en god förmåga att få människor att jobba tillsammans. Du är lyhörd och fokuserar på̊ lösningar snarare än problem. Forskningen är starkt internationellt inriktad varför erfarenheter av internationellt arbete är en merit.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift, är ett krav.

Det är önskvärt att du har ett nätverk inom industrin och erfarenhet av att ta fram, förhandla och sluta kommersiella avtal.

 

Läs mer och ansök genom Lunds universitets rekryteringsportal