Verksamhetledare till VentureLab

Vi söker en nyutexaminerad person med intresse för entreprenörskap, som kan leda och fortsätta utveckla VentureLabs verksamhet.

VentureLab är den del av LU Innovations verksamhet som vänder sig till universitetets studenter. Där arbetar vi för att på ett inkluderande och jämlikt sätt uppmuntra till entreprenörskap och hjälpa de studenter och nyexaminerade som funderar på att starta eget. Sedan starten 2001 har vi varje år hjälpt hundratals studenter att förverkliga sina idéer genom att erbjuda:

  • inspirationsaktiviteter såsom föreläsningar, workshops, hackathons och interaktiva bootcamps
  • gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling
  • möjlighet till gratis kontorsplats i vår inkubator på Ideon Agora.

VentureLab vänder sig till alla studenter, oavsett utbildning och hur långt de har kommit i sina studier. Det spelar mindre roll vad det är för idé, om det är att erbjuda en ny tjänst eller en ny produkt. Det spelar heller ingen roll om idén är inom den sociala ekonomin eller strikt kopplad till teknik. Flera kanske bara är nyfikna på entreprenörskap eller vad det innebär att starta eget. Oavsett så välkomnar vi alla att kontakta oss.

Till VentureLabs inkubator är ett 60-tal studentdrivna projekt kopplade med ett 80-tal studenter från olika utbildningar som arbetar med affärsidéer eller projekt inom en mängd områden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Verksamhetsledare med intresse för entreprenörskap som kan leda och fortsätta utveckla VentureLabs verksamhet (se www.venturelab.lu.se).

Du kommer att ha ett team på 7 personer, varav 3 är heltid på VentureLab, samt ett antal studentmedarbetare där du är den som leder och fördelar arbetet. Tillsammans skall ni inspirera studenter till entreprenörskap genom att skapa inspirerande och engagerande events samt ansvara för det erbjudande vi har med inkubator, rådgivning och program för studentföretag.

Du har en budget för att bedriva verksamhetens som består av en grundbudget med interna medel som kompletteras med externa medel från samarbetspartners och andra aktörer. En viktig del i arbetet är att skapa och vårda relationer med dessa finansiärer, samarbetspartners och nyckelpersoner.

Kvalifikationer

Du är nyutexaminerad och har en högskoleexamen inom relevant område och har ett intresse för entreprenörskap. Du har erfarenhet av att driva projekt och att leda en grupp. Du skapar resultat och trivs med att arbeta självständigt, men är samtidigt team-orienterad och har en god förmåga att få människor att arbeta tillsammans. Du förstår studenters situation och har en god förmåga att kommunicera med dem. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift, är ett krav.

Som person är du utåtriktad, självgående och initiativtagande. Du tycker att det är spännande att träffa nytt folk, att tala inför många åhörare och du tycker om att etablera nya kontakter Du bör vara bra på att hålla i många trådar, att ha förmåga att ha ett helhetsperspektiv.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenheter av ledarskap.
  • erfarenhet av att ansvara för en budget.
  • egna erfarenheter av entreprenörskap.
  • god kännedom om hur studentvärlden fungerar, du får gärna ha varit kår-/nationsaktiv el. motsv.
  • erfarenhet av att planera och genomföra event.

Du utvecklas tillsammans med verksamheten, och möjligheter till internutbildning finns vid behov.

Frågor? Kontakta affärsutvecklare Thomas Rundqvist, telefon +46 46 222 12 66 eller mail thomas [dot] rundquist [at] innovation [dot] lu [dot] se

 

Läs mer och ansök genom Lunds universitets rekryteringssystem.