Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teknikbolaget Cognibotics tar in nytt kapital

LU Holdings portföljbolag Cognibotics har tagit in tio miljoner kronor i nytt kapital rapporterar Rapidus.

Det är en av de tidigare ägarna Porte-Monnaie Venture, som i och med emissionen dubblar sin ägarandel till 20 procent. Samtidigt kliver en representant från Porte-Monnaie, Bengt Christensson, med bakgrund från Axis, in i styrelsen. Det gör även Steve Murphy, som tidigare arbetat på ABB och Getinge.

Tillsammans med fem kollegor från LTH grundade lundaforskaren Klas Nilsson Cognibotics efter att ha medverkat i ett treårigt EU-projekt om styrning av industriella robotar. Cognibotics har arbetat fram en patenterad metod som ökar precisionen i de hundratusentals robotar som används i fabriker världen över.

Med Cognibotics behöver fabriker inte köpa in nya robotar eller specialmaskiner med bättre teknik utan kan kalibrera robotarnas styrsystem så att det kompenserar för glapp och andra avvikelse vilket ger ökad precisionsnivån.

Läs mer om Cognibotics här:
http://www.innovation.lu.se/om-lu-innovation/roster-om-oss/klas-nilsson-cognibotics

Läs mer om LU Holding här:
http://www.innovation.lu.se/vara-investeringar/portfoljbolag