Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stairway Medical utvecklar prototypserie

Stairway logotyp och bild på trappa.

LU Holdings portföljbolag Stairway Medical tar in kapital från tidigare ägare för att utveckla prototyp och testa deras medicinska hjälpmedel för fri luftväg under sedering.

Bolaget har utvecklat en apparat som ska hålla andningsvägarna öppna under lättare narkoser i samband med undersökningar och kirurgiska ingrepp. Pengarna ska användas för att tillverka en prototypserie samt de första prekliniska och kliniska studierna.

– I Europa och USA genomförs årligen över 30 miljoner lättare narkoser. Det är ovanligt med riktigt allvarliga tillbud, men väldigt ofta måste övervakande vårdpersonal ingripa för att med snabba och korrekta handgrepp hålla andningsvägarna öppna, säger Stairways medgrundare och vd Jonas Åkeson till nyhetstjänsten Rapidus.

Stairway Medical grundades 2020 av Jonas Åkeson, Magnus Ljungvall, Michael Braian och Thomas List och har sedan dess varit ett portföljbolag hos LU Holding.

 

Läs artikel hos Rapidus (betaltjänst)

Stairway Medicals webbplats