Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spiideo utsett till årets Rapidusföretag

LU Holdings portföljbolag Spiideo, som utvecklar en tjänst för videoinspelning och analys av och för idrottare och olika sporter, har utsetts till Årets Rapidusföretag.

Spiideo grundades redan 2012 och har sedan dess växt stadigt. Tjänsterna de utvecklar gör det möjligt för såväl individuella idrottare som idrottslag att filma och analysera träningar och matcher samt att tex live-sända matcher, något som blivit än mer aktuellt under pandemiåret.

Bakom tekniken, som tagits fram i samarbete med Axis Communications, står bland andra matematikprofessor Kalle Åström, mjukvaruforskare Håkan Ardö och Örjan Johansson, styrelseordförande för Hövding och tidigare bl a ansvarig för Bluetooth på Ericsson.

Spiideo finns idag i Malmö, fördubblade sin omsättning under 2020 och kom nyligen med på Financial Times lista över de snabbast växande företagen i Europa. Utmärkelsen Årets Rapidusföretag delas ut varje år av nyhetstjänsten Rapidus.

– Årets vinnare premieras inte minst för bolagets smarta strategi, som fungerat ytterst väl. Och det förvånar inte mig, linjen är ju dragen av en av södra Sveriges mest erfarna och kunniga entreprenörer, som nästan aldrig syns i rampljuset, säger juryns ordförande Jan Wifstrand i ett uttalande på Rapidus webbplats.

Mer om Spiideos på deras webbplats