Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Skånebolag fyller på kassan med 200 miljoner"

Joint Academy

LU Holdings portföljbolag Arthro Therapeutics har tagit in 200 miljoner kronor i nytt kapital, som ska användas till en internationell expansion av plattformen Joint Academy – en digital behandling för artros.

Joint Academy är den första nätbaserade behandlingen som både diagnostiserar samt behandlar den kroniska sjukdomen och fungerar som en vårdgivare i molnet.

Bakom satsningen står ledande svensk forskning från Lunds universitet och Sahlgrenska Akademin. Genom att analysera stora mängder data kan ett individanpassat program framställas via algoritmer som inkluderar fysisk aktivitet, utbildning, coaching av en personlig fysioterapeut. 

Sedan starten 2014 har cirka 25 000 patienter med höft- och knäartros använt bolagets app, Joint Academy, som även 180 fysioterapeuter är knutna till idag rapporterar Sydsvenskan,

Finansieringsrundan leds av investmentbolaget Kinnevik, och med finns också befintliga ägare som H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson. 

 

Läs artikel på sydsvenskan.se