Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya hållbarhetsfonden öppnar – finansiering för projekt med potential att göra skillnad

""

Genom att stötta idéer på ett tidigt stadium kan forskning bidra till en positiv samhällsomställning. Nu öppnar det första av tre olika finansiella stöd inom universitetets nyinrättade Hållbarhetsfond för ansökningar.

Med Hållbarhetsfondens Sustainable Idea Exploration du möjlighet att i ett tidigt stadie utforska den innovativa potentialen i ditt hållbarhetsrelaterade forskningsprojekt. Sök upp till 150 000 kronor per projekt.

För vem? Forskare och doktorander vid Lunds universitet som har ett projekt med innovativ potential och med tydlig positiv påverkan inom ekologisk, social eller ekonomisk hållbarhet.

För vad? Pengarna kan användas till aktiviteter för att demonstrera eller verifiera den innovativa potentialen eller för lönemedel om relevant.

Ansökningsperioden för Sustainable Idea Exploration är öppen från 17 oktober till 20 november.

Läs mer och ansök om Sustainable Idea Exploration

 

Mer från Hållbarhetsfonden

Inom ramen för Hållbarhetsfonden kommer ytterligare två utlysningar att öppna inom närmsta halvåret:

  • ett stipendiestöd för studenter som vill utveckla en hållbar idé
  • ett testbädds-stöd som möjliggör att universitetet själv fungerar som en testbädd för att utveckla hållbara lösningar i samhället.

Hållbarhetsfonden är ett sätt för universitetet att stimulera utvecklingen av nya, hållbara lösningar för framtiden. Genom fonden kan du finansiera aktiviteter som ofta ligger lite utanför ditt forskningsprojekt, för att utforska innovativ potential och bidra till en positiv samhällsomställning. Fonden drivs gemensamt av Hållbarhetsforum, LU Innovation och LU Byggnad.