Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny vd och stora planer i portföljbolaget Suturion

Gabriel Börner, grundare av Suturion, berättar om resan att starta företag från sin forskning.

Det händer mycket i LU Holdings portföljbolag Suturion – inom kort startar de sin första kliniska studie och nyligen presenterades Paan Hermansson som ny vd.

Suturion utvecklar en kirurgisk "symaskin", stor som en häftapparat, som kan sy ihop bukväggen efter bukkirurgi både snabbare och med högre precision än traditionell teknik.

Bolaget grundades 2018 av kirurgen och forskaren Gabriel Börner och  instrumentteknikern Mats Christensson. Under förra året in 14 miljoner kronor för att utveckla produkten och redan i år kan de första produkterna vara klara, berättar den nytillträdde vd:n Paan Hermansson till Rapidus: 

– Vårt fokus de kommande månaderna är att få de sista bitarna på plats så att vi kan starta vår första produktionsserie efter sommaren. Bland annat är det mycket dokumentation som ska skickas in till Läkemedelsverket. Vi kommer även att bygga upp en organisation för marknadsföring och försäljning, säger han.

Bolaget ser en stor marknad i USA där operationstid är mycket dyr och varje minut som kan sparas in också betyder mycket sparade pengar.

Paan Hermansson kommer närmast från Johnson & Johnson-bolaget Ethicon.

 

Läs artikel i Rapidus (betaltjänst)

 

Suturions webbplats