Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

NordAmps bygger kunskapsmässig tillgång

NordAmps logotyp.

LU Holdings portföljbolag NordAmps, som utvecklar en ny typ av nanotransistorer, knyter till sig två tunga namn: Anand Murthy som är halvledarexpert på Intel och Sven Mattisson, en av upphovspersonerna bakom Bluetooth-tekniken.

NordAmps utvecklar nya typer av nanotransistorer, som har stora fördelar i både kostnad och prestanda och som möter det ökande behovet av högpresterande komponenter och kretsar i kommunikationssystem och radar. Bolaget är grundat på forskningsresultat från professor Lars-Erik Wernersson med forskargrupp.

För nyhetstjänsten Rapidus berättar NordAmps vd Lars Tilly om den kunskapsmässiga tillgång bolaget nu knyter till sig, och att tanken är att både Anand Murthy och Sven Mattisson ska gå in som delägare. Under året hoppas bolaget dessutom få samarbeten med både nationella och internationella partners på plats, stänga en finansieringsrunda samt flytta in i en ny anläggning med komplett produktionslina.

 

Läs artikel i Rapidus (betaltjänst)

 

NordAmps webbplats