Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lyckad emission i Gedea Biotech

LU Holding-bolaget Gedea Biotech har tagit in 11 MSEK för att kliniskt verifiera behandlingsmetoden för vaginala infektioner. Intresset för emissionen har varit stort och den kunde därför utvidgas från planerade 7 MSEK till 11 MSEK.

Under 2018 kommer Gedea Biotech att genomföra en klinisk studie för behandling och prevention av vaginal svampinfektion.
 
 Många kvinnor lider av upprepade vaginala infektioner utan att bli botade. Gedea Biotechs aktiva substans verkar på ett nytt sätt genom att den svamp som oftast ligger bakom mister sin infekterande förmåga, samtidigt som andra svampar och bakterier hämmas av substansens pH-sänkande egenskaper. Substansen är naturligt förekommande och även godkänd som livsmedelstillsats, och dess verkan ger stora förhoppningar om en effektiv och säker behandling som inte bidrar till uppkomsten av antibiotikaresistens.
 
– Det är glädjande att vi nu har knutit till oss kunniga och engagerade investerare. De har stor kompetens inom bolagsbyggande, försäljning och marknadsföring av den här typen av produkter, säger Annette Säfholm, vd för Gedea Biotech.
 
 Bland investerarna i emissionen finns bland annat investmentbolaget Porte-Monnaie som främst investerar i onoterade bolag. Bolaget grundades 2013 av Joakim Falk, Pouyan Kasraian och Staffan Gestrelius.
 
– Svampinfektioner och bakteriell vaginos är ett utbrett problem bland kvinnor. Då Gedeas produkt ser ut att lösa båda dessa problem genom en säker och effektiv behandlingsmetod med en substans som finns naturligt i kroppen tyckte vi detta var ett oerhört intressant bolag. Vidare är forskning som helt kan ersätta antibiotikabehandling värdefullt för samhället i stort, säger Joakim Falk på Porte-Monnaie.
 
 Även Almi Invest har valt att investera i Gedea.
 
– Gedea har en intressant lösning med stort medicinskt värde som har möjlighet att snabbt och kostnadseffektivt komma till proof-of-concept och marknad, säger Per Antonsson, Investment Manager på Almi Invest.
 
Bland övriga investerare finns bland andra Kerstin Valinder Strinnholm, Tommy Hedberg och Gunnar Gårdemyr som alla har lång erfarenhet från läkemedelsbranschen samt Pål Svensson, grundare av Novakliniken och ett konsortium av affärsänglar från Connect Sveriges sydsvenska gren.