Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lundabolag bland 14 projekt som delar på 35 miljoner

""

Reccan och in2cure är två av de projekt som tilldelas pengar i innovationsprogrammen Swelifes och Medtech4Healths gemensamma utlysning.

14 projekt som verkar för en bättre hälsa har fått dela på 34,8 miljoner kronor i innovationsprogrammen Swelifes och Medtech4Healths gemensamma utlysning. Två av dem är Lunda-projekt: Reccan och in2cure, som valdes från totalt 94 sökande projekt.

Reccan utvecklar förbättrad diagnostik och riktad, tumörspecifik behandling mot så kallad solid cancer. Bolaget bildades 2015 av forskarna Roland Andersson, Daniel Ansari och György Marko-Varga och ingår i LU Holdings portfölj.

in2cure utvecklar nästa generations behandling av acute respiratory distress syndrome (ARDS), och är grundat av Helena Hartman och Artur Schmidtchen.

 

Om Swelife – för ett konkurrenskraftigt life science-system i Sverige

Swelife stödjer samverkan mellan akademi, näringsliv och hälso- och sjukvård med målet att stärka life science i Sverige och förbättra folkhälsan. Det är ett strategiskt innovationsprogram som finansieras av regeringen via innovationsmyndigheten Vinnova och av programmets deltagande parter.

www.swelife.se