Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holding-bolaget SAGA Diagnostics ingår avtal med WntResearch

SAGA Diagnostics, som utvecklat en metod att tidigt och med mycket hög precision upptäcka och mäta mängden tumör-DNA som finns i blodet, har ingått ett avtal med WntResearch som utvecklar en ny typ av cancerläkemedel.

WntResearch kommer, med SAGA Diagnostics hjälp, att mäta ctDNA hos patienterna med tjocktarmscancer i kommande fas 2‑studie av läkemedelskandidaten Foxy-5.

”Samarbetsavtalet med SAGA Diagnostics är ännu ett i raden av kontrakteringar med externa partners som på olika sätt ska bistå WntResearch i genomförandet av kommande kliniska studie. Det som varit avgörande i valet av SAGA Diagnostics är framförallt deras unika metod att följa förändingar i ctDNA. Metoden är stabil och känslig och indikerar ett återfall betydligt tidigare än andra metoder”, säger WntResearchs vd, Peter Morsing.

Läs hela pressmeddelandet här

Läs mer om SAGA Diagnostics här