Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holding-bolaget SAGA Diagnostics ingår avtal med WntResearch

SAGA Diagnostics, som utvecklat en metod att tidigt och med mycket hög precision upptäcka och mäta mängden tumör-DNA som finns i blodet, har ingått ett avtal med WntResearch som utvecklar en ny typ av cancerläkemedel.

WntResearch kommer, med SAGA Diagnostics hjälp, att mäta ctDNA hos patienterna med tjocktarmscancer i kommande fas 2‑studie av läkemedelskandidaten Foxy-5.

”Samarbetsavtalet med SAGA Diagnostics är ännu ett i raden av kontrakteringar med externa partners som på olika sätt ska bistå WntResearch i genomförandet av kommande kliniska studie. Det som varit avgörande i valet av SAGA Diagnostics är framförallt deras unika metod att följa förändingar i ctDNA. Metoden är stabil och känslig och indikerar ett återfall betydligt tidigare än andra metoder”, säger WntResearchs vd, Peter Morsing.

Läs hela pressmeddelandet här

Läs mer om SAGA Diagnostics här