Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holding-bolaget Elonroad öppnar upp för kommersiella applikationsområden

Elonroad, som utvecklar en laddningsskena i vägbanan för elfordon, nådde för två veckor sedan delmålet 150.000 watt för energiöverföringen mellan vägbanan och bilen. Därmed kan tekniken bli intressant för kommersiella tillämpningar, rapporterar nyhetstjänsten Rapidus.

Effektmålet innebär en milstolpe så tillvida att den gör tekniken intressant för kollektivtrafiken. Wattantalet gör det nämligen möjligt att driva större kommersiella fordon så som lastbilar och bussar.

Effekten gör det också möjligt för fordonet att ackumulera ström under transporten. Stillastående laddning behövs alltså inte mer.


Elonroad hoppas nu kunna attrahera ytterligare finansiering så att en marknadslansering av tekniken kan ske inom de kommande åren.

Läs mer om Elonroad här

Källa: Rapidus