Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lediga tjänster: Junior affärsutvecklare & Inkubatorsansvarig

Johannes Ramberg och Tillie Johansson försöker (?) förklara vad vi jobbar med.

Nu söker vi en Junior affärsutvecklare och en Inkubatorsansvarig till VentureLab.

Tillsammans med universitetets forskare och studenter arbetar LU Innovation för att skapa nytta och tillväxt i samhället.

VentureLab är den del av LU Innovations verksamhet som vänder sig till universitetets studenter. Där arbetar vi för att på ett inkluderande och jämlikt sätt uppmuntra till entreprenörskap och hjälpa de studenter och nyexaminerade som funderar på att starta eget.

Vi söker nu ytterligare två nyutexaminerade, dynamiska och ambitiösa medarbetare, en junior affärsutvecklare som arbetar med idé- och affärsutvecklingsstöd till forskare och studenter samt en inkubatorsansvarig till VentureLabs inkubator.

 

Junior affärsutvecklare

Som junior affärsutvecklare hos oss kommer du under två år att få arbeta såväl med idé- och affärsutvecklingsstöd till forskare och studenter på Lunds universitet som utvecklande arbete inom verksamheten.

Vi bedriver vår verksamhet under två namn men är i grunden en organisation. Det är LU Innovation som riktar ett erbjudande mot forskare och andra universitetsanställda och VentureLab som riktar sig mot studenter. Som junior affärsutvecklare kommer du arbeta med båda erbjudandena.

Dina arbetsuppgifter består av marknadsundersökningar, kundkontakt, utveckling av affärsplaner m.m. Du kommer även att få ansvara för en del administrativa uppgifter med vår interna organisation såsom uppföljning av nyckeltal och statistik.

Vi söker dig som är nyutexaminerad M Sc inom relevant område. Gärna en teknisk, naturvetenskaplig eller biomedicinsk examen som kombinerats med studier i företagsekonomi och/eller entreprenörskap. Du har en god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya och komplicerade saker och en god analytisk förmåga. Tjänsten ställer höga krav på såväl din förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ som din förmåga att samarbeta. Många arbetsuppgifter utförs självständigt, men med handledning och med stöd av erfarna medarbetare.

Då stor del av arbetet är i möte med studenter och forskare med idéer, krävs en god social förmåga i att möta människor och att kunna vara lyhörd i samtal.

Läs hela annonsen och ansök senast 15 april genom Lunds universitets rekryteringsportal

 

Inkubatorsansvarig

Till VentureLabs inkubator är ett 50-tal studentdrivna projekt kopplade med ett 80-tal studenter från olika utbildningar som arbetar med affärsidéer eller projekt inom en mängd områden.

Vi söker nu en inkubatoransvarig med intresse för entreprenörskap och innovation. Som inkubatorsansvarig är du ansvarig för att inkubatorn är en fungerande och inspirerande miljö för våra studenter att förverkliga sina idéer i. Denna innefattar den fysiska lokalen, såväl som communityt och den sociala sammanhållningen mellan studenterna, samt de stöd och aktiviteter som erbjuds.

Du kommer ansvara för att planera och organisera arbetet i inkubatorn, vilket inkluderar de interna aktiviteterna vi erbjuder i inkubatorn och eller online. Aktiviteterna anordnas tillsammans med dina kollegor i ett ungt och dynamiskt team på 6-8 personer som arbetar tätt tillsammans.

Du är nyutexaminerad och har minst en kandidatexamen inom relevant område med ett stort intresse för entreprenörskap. Du har erfarenhet av arbete i studentorganisationer eller motsvarande, gärna med ett ansvarsområde eller projektledning. Du förstår studenters situation och har en god förmåga att kommunicera med dem. Du har kunskap om och erfarenhet av att på ett normkritiskt och strukturerat sätt planera olika typer av aktiviteter med allt från 10 till 150 deltagare.

Läs hela annonsen och ansök senast 16 april genom Lunds universitets rekryteringsportal

 

 

Mer om VentureLab

Sedan starten 2001 har VentureLab varje år hjälpt hundratals studenter att förverkliga sina idéer genom att erbjuda:

  • inspirationsaktiviteter såsom föreläsningar, workshops, hackathons och interaktiva bootcamps
  • gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling
  • möjlighet till gratis kontorsplats i vår inkubator på Ideon Agora
  • ett community och nätverk som kan hjälpa studenterna och deras idéer framåt.

Läs mer på venturelab.lu.se

 

Vill du veta mer om tjänsterna?

Kontakta Thomas Rundqvist på 046-222 12 66.