Låt oss presentera Lisa

Lisa Evyr. Photo: Johan Persson.

Vi är jätteglada att ha Lisa Evyr på plats, affärsutvecklare med fokus på Naturvetenskapliga fakulteten. Såklart får hon också presentera sig lite närmare!

Vem är du?

Jag vill bidra till fler innovationer  och öka samhällsnyttan från den forskning som bedrivs vid Lunds Universitet, det finns så mycket cool forskning här! Jag gillar utmaningar, är nyfiken och tror att man ska ta tillvara på så många möjligheter som man kan i livet. Jag har läst civilingenjör i teknisk fysik och arbetat inom affärsutveckling, verksamhetsutveckling och digitalisering som projektledare, affärsutvecklingschef och försäljningschef i olika branscher. De senaste åren har jag drivit eget företag. Jag bor i Beddingestrand med man och barn och är starkt på jakt efter min nästa roliga hobby. Har du något tips kanske?

Varför vill du jobba med innovationsutveckling här på LU?

Jag älskar att få lära mig nya saker och få hjälpa andra att lyckas. Jag trivs bra i den tidiga osäkra fasen av innovation och hoppas att min erfarenhet och nätverk kan hjälpa forskare och studenter att lyckas med att förverkliga sina idéer. Jag hoppas också kunna hjälpa forskare som inte har tiden, att finna vägar till att skapa samhällsnytta från viktig forskning. Jag ser fram emot att få träffa dig och dina idéer!

Hur kan du hjälpa mig som forskare på LU?

Jag delar gärna med mig av kunskap kring att ta sin idé ut i samhället och guidar dig som forskare igenom de olika utvecklingsstegen samt stöttar och utmanar dig när du behöver det. Sedan har jag ett helt gäng av härliga kollegor som också finns till din hjälp!

När ska jag kontakta dig?

Om du är forskare som vill att din forskning ska komma till nytta i samhället, så är det dags att kontakta mig! Gärna innan du sprider eller publicerar dina resultat. Ibland kan det vara svårt att direkt se hur din forskning kan göra nytta, ta då en kaffe (zoom-kaffe) med mig så kan vi spåna ihop!