Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Innovationschef sökes

HÄR finns chansen för dig som är en trygg och erfaren ledare och som vill fortsätta att utveckla innovationsarbetet vid Lunds universitet tillsammans med oss.

LU Innovation har en central roll i universitetets innovations- och nyttiggörandestruktur. Vårt uppdrag är att stödja forskare och studenter till kommersiellt och socioekonomiskt nyttiggörande av kunskap och forskning. Mer specifikt innebär det att vi hjälper forskare och studenter vid universitet att identifiera möjligheter i forskningsresultat och idéer som kan komma samhället till nytta. Vår roll är att stötta projekten. Det kan t.ex. vara att hjälpa till med att identifiera kunder och samarbetspartners, bygga team och hjälpa till med att finansiera innovationsprojekt. På så sätt vill vi bidra till samhällsnytta och en hållbar tillväxt.

Tillsammans med universitetets investeringsbolag, LU Holding AB, utgör LU Innovation den samlade innovationsverksamheten vid Lunds universitet. Tidigare har LU Holding och LU Innovation haft en och samma chef. Eftersom innovationsverksamheten har vuxit söker vi nu en avdelningschef dedikerad till LU Innovation som vill fortsätta att utveckla innovationsarbetet vid Lunds universitet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara chef för ett engagerat och kompetent team på 25 medarbetare. Vi jobbar i team och du har stöd av tre gruppchefer. I det dagliga arbetet kommer du även att arbeta nära LU Holding och dess VD.

Tillsammans med medarbetarna på avdelningen utvecklar du kontinuerligt processer, verktyg och arbetssätt så att innovationsprojekten får goda förutsättningar och det stöd som de behöver för att lyckas.

Vid LU innovation arbetar vi aktivt för ett jämställt och inkluderande innovationsstödsystem och för att skapa hållbara projekt och bolag. Vi stöttar hela Lunds universitetet och vill bättre ta tillvara den ämnesbredd som finns vid universitet. Du kommer att vara drivande i dessa frågor.

Du kommer att samverka med andra delar av universitetet samt olika aktörer i gränslandet mellan akademi och näringsliv. Du kommer också att bygga och vårda relationer med science parks, inkubatorer, acceleratorer och andra innovationsaktörer. LU Innovation har också ansvar för Innovationskontor Syd, där Blekinge Tekniska Högskola och Högskolan Kristianstad ingår.

Du har ett personalansvar, budgetansvar och arbetsmiljöansvar för avdelningen LU Innovation och ingår i sektionens ledningsgrupp. I arbetet ingår även att representera LU Innovation i olika fora både inom och utanför universitetet.

Vi arbetar i nybyggda lokaler vid Medicon Village i Lund.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning och flera års relevant chefs- och ledarskapserfarenhet.

Du har även kunskap om och erfarenhet från:

  • arbete i stora komplexa organisationer
  • innovationsverksamhet inom akademi och/eller näringsliv

Du har en mycket god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl på både svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Dessutom är du en duktig administratör och arbetar strukturerat och processorienterat.

Meriterande

Det är meriterande med erfarenhet av affärsutveckling, innovation i tidig fas och ett eget nätverk inom innovationssystemet.

Det är även meriterande med:

  • en god förståelse för hur en myndighet fungerar
  • erfarenhet av jämställdhetsarbete
  • kunskap inom hållbarhetsområdet
  • styrelsearbete i mindre bolag
  • erfarenhet från att leda arbete genom andra chefer

Personliga egenskaper

Du är en trygg och tydlig ledare. Du är bra på att få människor att jobba tillsammans och på att bygga långsiktiga och goda relationer. Du är lyhörd, nyfiken och modig.

Som ledare är du kommunikativ, transparent och engagerande. Du blickar framåt och är mån om kvalitet. För att trivas i denna roll behöver du vara både handlingskraftig och tålmodig.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Frågor om tjänsten?

Har du frågor om tjänsten, kontakta Björn Fagerström, sektionschef för sektion Forskning, samverkan och innovation på telefon 046-222 12 74