Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Framgångsrik såddfinansiering ger LU Holding-bolag vind i seglen

SAGA Diagnostics AB meddelar i dag att bolaget har erhållit 10,5 MSEK i såddfinansiering från internationella investerare. Företaget är inriktat mot precisionsonkologi: med en icke-invasiv provtagning (ett blodprov) i kombination med ultrakänsliga metoder för att analysera arvsmassa tar bolaget fram data som medger en bättre uppföljning av effekten vid cancerbehandling.

I den aktuella finansieringsrundan deltar serieentreprenörerna och bioteknikinvesterarna Christer Fåhraeus (CellaVision, Flatfrog, EQL Pharma) och Simon Fredriksson (Olink, Genagon Therapeutics), och investeringsgrupper såsom Torna Kapital, LU Holding samt bland andra Gunnar Nilssons Cancerstiftelse.

Tillskottet kommer att användas för att utveckla och expandera företaget för att vara redo att möta den växande efterfrågan på marknaden av bolagets ultrakänsliga analysmetoder för cancerdetektering.

– Detta är ett spännande steg för SAGA. Vi är glada över att få arbeta med erfarna affärsänglar och investeringsbolag inom life science. Med kapitaltillskottet kommer vi kunna nå viktiga milstolpar, våra intäckter kommer att öka och vi kommer att kunna leverera vår revolutionära teknik till fler kunder för att hjälpa patienter med cancer, säger Lao Saal, grundare och vd för SAGA Diagnostics.

Dessutom tillkännager SAGA utnämningen av en ny chef för företags- och affärsutveckling, Åke Nilsson, en rutinerad affärsstrateg och marknadsförare med 30 års erfarenhet från life science-branschen.

– Åke tillför enorm kompetens till bolaget, och vi ser fram emot att vi med hans medverkan kommer snabba upp vår tillväxt genom att knyta strategiska partnerskap över hela världen, säger Anthony George, medgrundare och CTO.

SAGA Diagnostics är ett bolag i SmiLe Incubator, en inkubator som hjälper entreprenörer inom life science att kommersialisera sina affärsidéer och är beläget på Medicon Village i Lund. www.smileincubator.life