Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Elonroad lanserar laddstationer

Karin Ebbinghaus. Foto.
Karin Ebbinghaus, vd Elonroad.

Elonroad utvecklar ett hightech-koncept för elektriska vägar. Sedan 2017 är de i LU Holdings portfölj och de senaste åren har deras elvägsprototyp testats i Lund. Nu lanserar de laddstationer för elektriska fordon.

Precis som med deras elväg blir det en laddstation med automatisk laddning genom skenor i marken. 

– Det nya här är att den automatiska laddningen går igång direkt, helt utan att behöva använda sladdar, vilket effektiviserar laddningsprocessen. Laddstolparna som finns idag står ofta i vägen och kan vara ganska otympliga. Jag tror att om man ska förändra måste man förenkla och det är vad vi jobbar mot hela tiden, säger Elonroads vd Karin Ebbinghaus till nyhetstjänsten Rapidus.

En avsiktsförklaring om försäljningssamarbete har knutits med Stockholmsbaserade Eways, som har över 16 000 uppkopplade laddplatser i Sverige.

Det är en intensiv period för Elonroad, som hoppas kunna knyta fler avtal i både Europa och USA, samt ta in ytterligare kapital innan året är slut.

Läs artikel i Rapidus (betaltjänst)

Elonroads webbplats