Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

DiDigital: "De ska stoppa hackerattacker – tar hjälp av AI och 5 miljoner"

DiDigital skriver om LU Holdings nya portföljbolag Debricked, som började som ett forskningsprojekt och blev ett cybersäkerhetsbolag.

Debricked samlar med hjälp av artificiell intelligens, AI, in information om säkerhetsrisker inom datorprogram baserade på öppen källkod, open source.Kunderna får på det sättet bättre koll på vilka brister som finns i programvaran de använder och kan därmed förhindra att bli hackade, berättar DiDigital i artikeln.

Grundare är Daniel Wisenhoff, Martin Hell och Oscar Reimer, vid Institutionen för elektro- och informationsteknik. Idén startade som ett forskningsprojekt via Vinnova inom IoT tillsammans med Axis, Ericsson och Advenica. Nu tar bolaget in 5,3 miljoner kronor i riskkapital för att kunna skala upp och släppa till fler kunder. Utöver LU Holding är Almi Invest med och står för 2 miljoner i kapitalrundan, samt flera privata affärsänglar. 

 

Läs hela artikeln på DiDigital

Läs hela LU Holdings pressmeddelande