Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bionamic landar både investeringsrunda och första kund

Bionamic logotyp

LU Holdings portföljbolag Bionamic, som skapat en plattform som riktar sig till företag som utvecklar antikroppsläkemedel, har tagit in sex miljoner kronor i en investeringsrunda. Dessutom har de skrivit avtal med en amerikansk kund.

Bionamic grundades 2019 av Anders Carlsson och Morten Krogh. De har utvecklat en molnbaserad mjukvarulösning för analys av forskningsdata vid utveckling av biologiska läkemedel.

Deras största marknad finns i USA berättar vd Anders Carlsson för Rapidus, där de nu tecknat ett avtal värt 600 000 kronor om året med sin första kund. Samtidigt har bolaget nu tagit in sex miljoner kronor i en investeringsrunda. Rundan ger även två nya styrelsemedlemmar, Johan Billgren som varit med och grundat Malmöbolaget InRiver samt Emanuel Eriksson som är vd på Fåhraeus Startup & Growths. De båda har lång erfarenhet inom sälj, finansiering och att bygga bolag som baseras på digitalisering.

Till Rapidus säger Anders Carlsson att det nya kapitalet ska användas till att bygga upp en säljorganisation och finslipa säljprocessen, men även till att fortsatt utveckla plattformen efter kundernas behov: 

– Vi för intensiva dialoger med kunder runt om i Sverige, Europa och USA och har fått positiv feedback för de som redan prövat vår plattform. Det känns som att vi har helt rätt timing i och med att det händer mycket inom digitalisering av biotech och biofarma. I och med pandemin har många bolag insett konkurrensfördelen som det innebär att digitaliseras, och det är vad vår plattform hjälper till med.

 

Bionamics webbplats