Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aligned Bio tar in kapital för nanotrådplattformar

Erik Smith
Erik Smith, VD Aligned Bio

LU Holdings portföljbolag Aligned Bio tar in 23 miljoner kronor och siktar på att växla upp produktionen av nanotrådsplattformar.

Aligned Bio grundades 2019 och fick med sig både teknik och kompetens från Sol Voltaics, som då gått i konkurs. 

Aligned Bio utvecklar en ny generation av nanotrådsbaserade biosensorplattformar, som kan upptäcka cancer tidigare och till lägre kostnad än vad gängse metoder klarar av idag.

– Det är ganska coolt. Föreställ dig en massa nanotrådar som vänder sig mot mikroskoplinsen och blinkar ett varningsljus när en cancermolekyl upptäckts. Nanotrådarnas känslighet är betydligt bättre än dagens industristandard vilket möjliggör tidigare upptäckt av sjukdomar, något som kan rädda liv. Tekniken kan dessutom appliceras på alla typer av avancerade sensorer. Du skulle till exempel kunna använda nanobaserade biosensorer för att hitta gifter i vatten eller luft, säger Erik Smith, vd på Aligned Bio till Rapidus.

Nu går Stockholms Affärsänglar STOAF, Christer Fåhraeus Fårö Capital, Mistbase-grundarnas Mist Ventures och Almi Invest in med nytt kapital. Med det vill Aligned Bio utveckla en teknik för att kunna avläsa DNA-molekyler med hög precision.

– Aligned Bio har ett starkt team och en mycket spännande teknologi, säger Linus Wiebe, VD för LU Holding.

Bolaget bygger på forskning vid NanoLund och med i den rådgivande kommittén finns bland annat Lars Samuelsson och Heiner Linke.

 

Aligned Bios webbplats