Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ablemind årets startup

Tomas de Souza och Katarina Kjell från Ablemind. Foto.

Ablemind, med rötter i forskning inom psykologi vid Lunds universitet, har blivit utsedda till Årets startup på Malmö Näringslivsgala.

Ablemind utvecklar en ny standard för diagnostisering av psykisk ohälsa. Redan 2018 vann de pris för Framtidens Innovation och sedan 2020 är de ett av LU Holdings portföljbolag.

Motiveringen för utmärkelsen på Malmö Näringslivsgala löd:

”Med användaren i fokus har årets vinnare skapat en smart och tekniskt avancerad lösning som bidrar till ökat välmående. Samtiden präglas av hållbarhet och med två års social distansering bedömer juryn att behovet är större än någonsin av en tjänst som hjälper både anställda och arbetsgivare att både förebygga och hantera psykisk ohälsa.”

Priset togs emot av vd Tomas de Souza och Katarina Kjell som grundade företaget (då WordDiagnostics) tillsammans med Oscar Kjell och Sverker Sikström.

 

Ableminds webbplats