Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

2,3 miljoner euro till portföljbolaget Aligned Bio

Aligned Bio har beviljats 2.3 miljoner euro i stöd av Europeiska innovationsrådets accelerator.

Aligned Bio beviljas stödet för sin satsning på detektering av biomarkörer på molekylnivå med hjälp av en patenterad produktionsprocess för nanotrådar. Stödet ger dessutom möjlighet till ytterligare 2,3 miljoner euro i riskkapital.

Bolaget var en av cirka 4 500 sökande, varav fyra procent beviljades stöd. Processen var lång med skriven pitch, videopitch, 100 sidor ansökan och utfrågning av jury berättar Aligned Bios vd Erik Smith för Rapidus.

Under våren kommer bolaget att ta in ytterligare 50-60 miljoner kronor. 

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att alla våra tidigare ägare har åtagit sig att delta i rundan och vi har en lista med möjliga nya investerare som vi arbetar oss igenom. Vi höjer blicken mot mer internationellt riskkapital men söker givetvis också vidare i Sverige, säger Erik Smith till Rapidus.

Aligned Bio utvecklar en ny generation av nanotrådsbaserade biosensorplattformar. De använder en patenterad teknologi, Aerotaxy, för att producera riktade nanotrådar som ursprungligen utvecklades av GLO-grundaren professor Lars Samuelsson. Nu används tekniken för att identifiera biomarkörer på molekylnivå, där nanotrådarna visat sig ha 10-100 gånger högre känslighet än dagens bästa sensorer med liknande hastigheter och kostnader. 

Läs mer på Aligned Bios webbplats

Läs artikeln hos Rapidus (betaltjänst)