Vi söker en Junior Affärsutvecklare

Vi söker ytterligare en nyutexaminerad, dynamisk och ambitiös medarbetare LU Innovation. Som junior affärsutvecklare hos oss kommer du under två år att få arbeta såväl med idé- och affärsutvecklingsstöd till forskare och studenter på Lunds universitet som utvecklande arbete inom verksamheten.
Bilder på LU Innovation, VentureLab och LU Holdings medarbetare

LU Innovation är Lunds universitets innovationsverksamhet. Uppgiften är att, genom framgångsrikt nyttiggörande av kunskap vid Lunds universitet, bidra till ökad tillväxt i Sverige. Målet för verksamheten är att öka samverkan mellan forskning och marknad och på så sätt omsätta världsledande forskning till nya innovationer, produkter och tjänster. LU Innovation är en arbetsplats med höga ambitioner och högt ställda förväntningar och våra medarbetare får stor frihet i att planera sin tid för att uppnå våra mål.

Vi bedriver vår verksamhet under två namn men är i grunden en organisation. Det är LU Innovation, som riktar ett erbjudande mot forskare och andra universitetsanställda och VentureLab, som riktar sig mot studenter. Som junior affärsutvecklare kommer du arbeta med båda erbjudandena.

Tjänsten innebär mycket operativt arbete där du tillsammans med seniora medarbetare blir involverad i allt från tidiga projekt till att arbeta med de bolagen där Lunds universitet har ett delägande via sitt holdingbolag, LU Holding AB. Det är arbetsuppgifter såsom marknadsundersökningar, kundkontakt, utveckling av affärsplaner m.m. Du kommer även att få arbeta med en del administrativa uppgifter får vår interna organisation såsom uppföljning och statistik.

Vi har kontinuerligt 2-3 juniora affärsutvecklare rullande i organisationen, vilka kommer bli dina närmsta kollegor.

Det finns även utrymme för externa utbildningar/kurser under anställningen. Detta ger en unik möjlighet att utveckla dina egna kunskaper inom affärsutveckling och entreprenörskap vilket ger en fantastisk språngbräda till din fortsatta karriär.

Tjänsten är tidsbegränsad till två år. Den ger dock möjlighet att bygga nätverk och en bra plattform för andra arbeten inom affärsutveckling. Det kan också finnas karriärmöjligheter inom något av de bolag som du arbetat med under din tid som junior affärsutvecklare.

VentureLab

En stor del av arbetet för våra juniora affärsutvecklare är rådgivning och affärsutveckling för att hjälpa studenter att utveckla sina affärsidéer och detta arbete görs inom ramen för VentureLab.

VentureLab är den del av LU Innovations verksamhet som vänder sig till Lunds universitets studenter. Där arbetar vi för att uppmuntra till entreprenörskap och hjälpa de studenter och nyexaminerade som funderar på att starta eget.

Sedan starten 2001 har vi hjälpt varje år hjälpt hundratals studenter att förverkliga sina idéer genom att erbjuda:

• inspirationsaktiviteter såsom events, föreläsningar och workshops
  • gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling
  • möjlighet till gratis kontorsplats i vår inkubator på Ideon Agora

VentureLab har sitt eget team på 6-7 personer och som junior affärsutvecklare hos oss kommer du att vara en del av det teamet.

I tjänsten ingår även att tillsammans med de andra juniora affärsutvecklarna ansvara för olika program för studententreprenörer och tidiga bolag drivna av studenter såsom Leapfrogs, Ignite och Climate-KIC Greenhouse. Arbetet med programmen löper över hela året och sker i arbetsgrupper tillsammans med kollegor, där du har chans att ta rollen som projektledare.

Kvalifikationer/kravprofil

Vi söker dig som är nyutexaminerad M Sc inom relevant område. Gärna en teknisk eller naturvetenskaplig examen som kombinerats med studier i företagsekonomi och/eller entreprenörskap.

Du har en god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya och komplicerade saker och en god analytisk förmåga. Tjänsten ställer höga krav på såväl din förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ som din förmåga att samarbeta. Många arbetsuppgifter utförs självständigt, men med handledning och med stöd av erfarna medarbetare. Då stor del av arbetet är i möte med studenter och forskare med idéer, krävs en god social förmåga i att möta människor och att kunna vara lyhörd i samtal.

Vi förväntar oss att du har en god förmåga och vana att uttrycka dig skriftligt samt att kunna göra koncisa muntliga föredragningar. Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt är ett krav.

Det är meriterande om har:

• Egen erfarenhet av att starta och driva en verksamhet
  • Erfarenhet av eller utbildning inom entreprenörskap
  • Erfarenhet/utbildning inom affärsutveckling

Lunds universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

Du skickar in din ansökan genom Lunds universitets rekryteringssverktyg

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Vill du veta mer?

thomas [dot] rundqvist [at] innovation [dot] lu [dot] se (Thomas Rundqvist), Senior Affärsutvecklare, +46 46 222 12 66

michael [dot] de_rooy [at] fsi [dot] lu [dot] se (Michael de Rooy), Administrativ chef, +46 46 222 12 79

Din ansökan vill vi ha genom