Veg of Lund tar in 11 miljoner kronor och förstärker styrelsen

LU Holdings portföljbolag Veg of Lund har genomfört en nyemission om 11 miljoner kronor. Bolaget förstärker sin styrelse med Linda Neckmar, vice vd vid Probi, och Torbjörn Clementz, CFO i flera större bolag.
Veg of Lund producerar mellanmålsdryck på potatis- och rapsoljebas

Veg of Lund har utvecklat en vegetabilisk mättande och nyttig dryck, ”My Foodie”, som består av en potatis- och rapsoljebas smaksatt med bär eller frukt, och som lanserades under 2018. Potatis är en av få råvaror som är full av näringsämnen i så hög grad att människor nära nog kan överleva på den enbart. Rapsolja å sin sida har en ovanligt hög andel nyttiga Omega-3 fettsyror, och det i ett gynnsamt förhållande till de lite mindre nyttiga Omega-6 fettsyrorna. My Foodie är dessutom fri från de 14 vanligaste allergenerna.

Potatis, vatten och olja kan egentligen inte ge en homogen blandning. Men professor emerita Eva Tornberg vid Avdelning för Livsmedelsteknik, LTH, har utvecklat och patenterat en teknik som gör detta möjligt.

Kapitalanskaffningen ska användas till att accelerera bolagets marknadsföring och försäljning av produkten, som redan finns att köpa i handeln hos exempelvis Coop och Ica. Bolagets styrelse är förstärkt för att stötta expansionen.

– Linda Neckmar tillför en bred kommersiell erfarenhet inom functional food, speciellt från exportmarknader vilket kan bli intressant för oss. Torbjörn Clementz kommer att stärka vårt bolags finansiella sida, säger Thomas Olander, vd för Veg of Lund.

– På den globala marknaden är vegetabiliskt, allergenfri och ”on-the-go” starka trender och där ligger My Foodie helt rätt. Det ska bli spännande att delta i den internationella expansionen av Veg of Lunds produkter, säger Linda Neckmar.

– Genom att ta in 11 miljoner kronor och samtidigt ytterligare förstärka styrelsen tar Veg Of Lund ett stort steg på vägen mot att bli en etablerad spelare på marknaden för functional food, ett område som växer snabbt både i Sverige och globalt, och där Lunds universitet har mycket och världsledande forskning.” säger Linus Wiebe, vd för LU Holding.

Läs artikel i Sydsvenskan Näringsliv

Mer info

ThomasOlander [at] vegoflund [dot] se (Thomas Olander), vd för Veg of Lund, telefon 0709-359863, eller linus [dot] wiebe [at] innovation [dot] lu [dot] se (Linus Wiebe), vd för LU Holding, telefon 0733-451240.