Portföljbolag beviljas Innovativa startups Steg 2

Bland de beviljade ansökningarna till Vinnovas utlysning Innovativa Startups steg 2 hittar vi två av LU Holdings portföljbolag, Asgard Therapeutics och Scientific EdTech.

Asgard Therapeutics utvecklar en cancerterapi baserad på omprogrammering av tumörceller för att framkalla immunologisk respons och får nu 800 000 kr för att fortsätta utvecklingen. Bakom företaget finns forskarna Cristiana Pires, Felipe Pereira och Fabio Rosa.

Scientific Edtech startades av KBT-psykologen Martin Hassler Hallstedt forskat inom inlärning och pedagogik. De har nu skapat ett digitalt inlärningsverktyg inom matematik som grundar sig på vetenskapliga metoder och spelifiering. Scientific EdTech beviljas 900 000 kr.

Dessutom finns två andra företag vi haft nöjet att stötta tidigare med på listan över de 20 projekt som tilldelas medel i utlysningen: Saga Surgical, grundat av kirurgen Andreas Forsvall som tagit fram smart nål för säkrare biopsier samt Repamera, en online skräddartjänst som Henning Gillberg startade när han läste på Malmö universitet.