Nyemission och notering för portföljbolaget Veg of Lund

LU Holdings portföljbolag Veg of Lund, som säljer en smoothie baserad på potatis, ska noteras på First North. Bland investerarna som garanterar bolagets nyemission finns Leif GW Persson.
Christer Fåhraeus och Leif GW Persson investerar i Veg of Lund
Christer Fåhraeus och Leif GW Persson investerar båda i Veg of Lund. Bild från Di.se (Foto: Julia Lindemalm/Jack Mikrut)

Di och Sydsvenskan rapporterar om LU Holdings portföljbolag Veg of Lund, som satsar på en internationell expansion och planerar att dra in 30 miljoner kronor i en nyemission. Dessutom ska bolaget noterias på First North.

Bland investerarna finns Leif GW Persson, Christer Fåhraeus och LMK Ventures.

Läs artikeln på Sydsvenskans webbplats

Veg of Lund är baserat på forskning vid Lunds universitet, där grundaren och numera professor emerita Eva Tornberg forskat inom livsmedelsteknik i många år. Veg of Lund har en patenterad värmestabil vegetarisk emulsion bestående av potatis och rapsolja innehållande höga halter av omega 3. Strategin bygger på att utveckla innovativa växtbaserade livsmedel efter moderna konsumentpreferenser. Veg of Lund lanserade sin första produkt 2018, My Foodie, som är en matig smoothie och finns i tre olika smaker.

Mer om Veg of Lund på deras webbplats