Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny VentureLab-filial i Alnarp

Den 28 november välkomnades studenter och alumner från SLU och Lunds Universitet till Alnarp för den officiella premiären av VentureLab@SLU, Alnarps nya stödfunktion för studenter med intresse för företagande. Evenemanget gästades av Rowan Drury, VD på GRAM Malmö, och Joacim Larsen, VD för Brygghuset FINN som höll tal på ämnet entreprenörskap.

Innovationssamarbetet har vuxit fram under hösten och den nya länken är tänkt att ge studenter från både SLU och Lunds universitet möjlighet att utbyta kompetens inom olika områden. SLU är känt för sin framstående ställning inom trädgårdsodling, jord- och skogsbruk, landskapsarkitektur, stadsplanering och hållbarhet, medan Lunds universitets studenter kan erbjuda kunskaper inom programmering, konst, ekonomi och mycket mer.

Förhoppningen är att projektet ska medverka till kunskapsspridning och inspiration och leda till att nya bolag bildas i vilka studenter från de båda lärosätena kan stråla samman och kombinera sina kompetenser.

Bakom satsningen står Nicholas Jacobsson, Industrifondens tidigare representant i Skåne. Initiativet har samfinansierats av LU Innovation/VentureLab, Region Skåne, Partnerskap Alnarp och SLU Holding. Projektledare är trädgårdsingenjören och tidigare SLU-studenten Robin Meijer, som delar sin tid mellan Alnarp och Lund.

Läs mer här: https://www.venturelab.lu.se/