"Ny upptäckt kan ge läkemedel mot diabetes"

Portföljbolaget Abarceo Pharmas grundare uppmärksammas i media för upptäckten av ett ämne som kan både förebygga och behandla typ 2-diabetes.
Bild på Albert Salehi
Albert Salehi, docent och grundare av Abarceo Pharma.

Planen är att under 2020 testa substanser på patienter och friska personer, berättar docent Albert Salehi för Sydsvenskan.

Albert Salehi har tillsammans med professor Claes Wollheim, båda verksamma vid Lunds universitets Diabetescenter i Malmö, grundat bolaget Abarceo Pharma för att kunna utveckla behandlingar för typ 2-diabetes. Tidigare i år investerade LU Holding i bolaget som drivs av grundarna samt vd Tara Heitner.

Läs Sydsvenskans artikel här

Läs artikel i MedicalXpress