Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medotemics mjukvara testas av privatkliniker

Medotemic utvecklar system för rörelseanalys av avvikande gångmönster, bl.a hälta. Mjukvaran testas nu på ett antal privatkliniker. För att kunna följa de egna kliniska testerna bildas dotterbolaget MedoRehab.

Medotemics system är mobilbaserat och bygger på rörelseanalys – en egenutvecklad algoritm som mäter patienters rörelsemönster under och efter rehabiliteringstiden. I första skedet har företaget riktat in sig på patienter med artros, en sjukdom som är utbredd och där antalet drabbade ökar med åldern. Sättet att mäta asymmetrier kan dock tillämpas på fler områden och bolaget tittar tillsammans med forskare inom Parkinsons, cp-skador och korsbandskador om ytterligare användningsområden. Parallellt med de egna kliniska testerna ansöker Medotemic om europeisk CE-märkning hos Läkemedelsverket. 

Lars Nilsson, vd Medotemic

 

Medotemic grundades 2016 av Lars Nilsson, tidigare chef på Sony Mobiles avdelning för bärbar elektronik, tillsammans med matematikerna Andreas Jakobsson och Johan Swärd. Lars Nilsson blir vd också för det nya dotterbolaget MedoRehab. De sitter idag på inkubatorn SmiLe i Lund.