Medotemic satsar på rörelseanalys med mobilen

LU Holding har gått in som delägare i Medotemic vars mjukvara förvandlar mobilen till ett analysinstrument för höftledsopererade och artrospatienter.
Medotemic

Medotemic grundades av en grupp matematiker från Lunds universitet och har i två års tid utvecklat mjukvaran som påminner om en träningsapp men som fokuserar på rehabilitering och prevention främst för personer med ledbesvär.

Medotemic betatestar just nu appen, som i första hand riktar sig till privatpersoner. Under hösten 2018 ska mjukvaran även lanseras i en version riktad till privatkliniker.

Medotemic ägs av LU Holding, Lars Nilsson, matematikerna Andreas Jakobsson och Johan Swärd, samt Magnus Helgstrand.

2018-04-17
LU Holdingbolaget Veg of Lund tar in nytt kapital
2018-04-16
Start-ups möter industri och riskkapitalister på Lund Life Science Summit