Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU Holdingbolaget Veg of Lund tar in nytt kapital

Veg of Lund har tagit in 5,5 miljoner kronor i nytt kapital tack vare investeringar från existerande och nytillkomna ägare. Lundabolaget har via en patenterad metod framtagen av Eva Tornberg, professor emerita i livsmedelsteknik vid Lunds universitet, utvecklat en potatis- och oljebaserad smoothie som innebär ett hälsosamt, miljövänligt och vegetabiliskt alternativ till mjölk.
Veg of lund

Det nu aktuella kapitaltillskottet ska användas för att genomföra en bred lansering på den svenska marknaden.

Efter många år av försök har professor emerita Eva Tornberg hittat ett sätt att få stärkelsen i potatis att bilda ett stabilt nätverk med dropparna i rapsolja. Med hjälp av en livsmedelsproducent introduceras snart smoothien i stor skala på marknaden, i smakerna hallon, blåbär och havtorn. Livsmedlet är allergenfritt och lokalproducerat och har testats i labb och i fabrik. Den nya smoothien liknar soja- och havrebaserad dryck, men är mer neutral i smaken.

Drycken kommer att följas upp med ett sortiment av soppor och såser, och lite längre fram med produkter som ska kunna vara alternativ till mjölk och grädde.

Veg of Lund har sedan tidigare tagit in 2,5 miljoner kronor i kapitaltillskott, i samband med en emission 2016. Grundaren Eva Tornberg står kvar som största ägare. Övriga ägare sedan tidigare är vd Thomas Olander, LU Holding, Torbjörn Malmsjö och Anders Hättmark.

Du kan läsa mer om bolaget här

 

 

Senaste nyheter

2019-06-20

LU Holding investerar i proptech-bolag

LU Holding investerar i proptech-bolag
2019-06-13

Portföljbolag får Vinnova-medel

Portföljbolag får Vinnova-medel
2019-06-12

SAGA Diagnostics tar in 40 miljoner

SAGA Diagnostics tar in 40 miljoner
2019-05-20

Welcome Louise!

Welcome Louise!
2019-05-14

Portföljbolag på lista för Sveriges hetaste startups

Portföljbolag på lista för Sveriges hetaste startups

LU Innovation
Besöksadress: Sölvegatan 16
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se