Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU-holdingbolaget Lumito siktar på First North

I slutet av 2017 tog Lumito in 10 miljoner kronor med avsikten att inom kort listas på First North. Inför det vill bolaget ta in ytterligare 25 miljoner kronor i en listningsemission i maj i år, rapporterar Rapidus.

Lumito bildades 2012, men startade den aktuella inriktningen – medicinteknik för digital patologi – för ett par år sedan. Då köpte bolaget tillbaka rättigheter från Genovis till en teknik som bygger på fluorescens från så kallade uppkonverterande nanopartiklar. Samtidigt kom Masoud Khayyami in som huvudägare.

Lumito utvecklar ett analysinstrument för digital utvärdering av vävnadsprov från exempelvis misstänkta tumörer och använder kommersiellt tillgängliga nanopartiklar, vilka förbehandlas med antikroppar som ska fungerar som målsökare. Själva instrumentet utvecklas i samarbete med brittiska teknikutvecklingsbolaget TTP.

Källa: Rapidus