LU Holding investerar i proptech-bolag

Lunds universitets holdingbolag, LU Holding, går in som delägare i HomePal, som utvecklar framtidens fastighetssystem.
Grundarna av HomePal
HomePal – från vänster Love Malmros, Kevin Kimaryo, Franz Lang och Niklas Hellgren

HomePal fokuserar på att ta fram ett komplett, molnbaserat fastighetssystem för små och medelstora fastighetsbolag. Företaget grundades 2018 av dataingenjörsstudenter vid Lunds universitet och har under det senaste året vuxit i VentureLab’s inkubator på Ideon.

HomePals system är webb- och mobilbaserat och öppet för integration, vilket möjliggör effektivare förvaltning och nya tjänster för hyresgästerna. Utvecklingen sker i samarbete med ett antal fastighetsbolag för att hitta tjänster och gränssnitt som underlättar och effektiviserar för såväl fastighetsbolagen som de boende.

– Digitaliseringen har revolutionerat bransch efter bransch, både i form av nya kundbeteenden, nya tjänster och nya affärsmodeller. Men fastighetsbranschen i Sverige hålls tillbaka av dyra, omoderna och slutna system. Vi har på kort tid fått ett mycket stort gensvar från fastighetsbolag som vill dra nytta av alla digitaliseringens fördelar, säger Kevin Åkesson Kimaryo, vd och en av grundarna i HomePal.

Genom investeringen från LU Holding kan bolaget nu öka tempot i utvecklingsarbetet och utöka samarbetet med fler fastighetsbolag.

– HomePal har ett team med en bra mix av kompetens och ett stort driv. Vi ser att de har en modern tjänst med stor efterfrågan och framförallt ett lyhört förhållningssätt till sina kunder i utvecklingen. Det är mycket lovande för framtiden, säger David Kullander, portföljansvarig på LU Holding och styrelseordförande i HomePal.

Läs mer på HomePals webbplats

Högupplöst bild på teamet

För mer information

Kevin Åkesson Kimaryo, medgrundare och VD HomePal, tel 0761-99 97 85 eller kevin [dot] kimaryo [at] homepal [dot] se.

David Kullander, Portföljansvarig LU Holding, tel 046-222 15 63 eller david [dot] kullander [at] innovation [dot] lu [dot] se