LU Holding-bolag prisbelönas

LU Holding-bolaget Veg of Lund har uppmärksammats med förstapris för sin nya produkt My Foodie® i den prestigefyllda, internationella tävlingen World Food Innovation Award. My Foodie® var finalist i fyra kategorier och tog hem priset som ”Best convenience food ” (världens bästa mellanmål).
veg of lund logo

- Det perfekta mellanmålet skall vara lättillgängligt för alla, säger Thomas Olander, VD för LU Holding-bolaget Veg of Lund. Vi utvecklade My Foodie® till att vara just det - ett vegetabiliskt och allergenfritt mellanmål som är gott, mättande, rikt på Omega-3.

My Foodie®, som har världspremiär i Lund den 3 april, kommer i tre smaker: blåbär, hallon och havtorn. Drycken är baserad på forskning av professor Eva Tornberg vid Lunds Tekniska Högskola och har bland annat resulterat i ett patent på en emulsion av potatis och rapsolja – två råvaror som egentligen inte vill förena sig med varandra. Ingredienserna är med andra ord enkla samt naturliga med potatis, rapsolja, äpple och bär. Genom kombinationen av potatis, rapsolja, frukt och bär ger My Foodie® både näring och ett högt tillskott av Omega-3.  En flaska med My Foodie® ger ca 50 % av dagsbehovet av Omega-3. Produkterna är dessutom fria från allergener och därmed tillgängliga för alla.

- My Foodie® är första steget i en utvecklingsprocess som kommer att resultera i fler smaker av bär, frukter och grönsaker. Vi tänker oss också fler typer av produkter, säger Thomas Olander. Vi ser en potential för både soppor och såser baserade på samma patenterade process med potatis och rapsolja.

och här